Piratskatt hittad

Research är kul. Har man researchat ordentligt får man ofta saker till skänks, som det här fyndet:

Det är inte bara Blackbeards skepp ”Queen Anne’s Revenge” som har blivit hittat. Nu har man även funnit resterna från Sam Bellamys ”Whydah” som sjönk efter en storm. Sam Bellamy var ”elev” till Benjamin Hornigold, han som grundade piratrepubliken i Nassau. Hornigold var även mentor till Edward Teach, han som alltså senare skulle kallas Blackbeard.

Alla verkar ha gillat Sam Bellamy. Han passerad många med längre tid som pirat i ansenilitet och fick snabbt eget befäl på olika båtar som Hornigold kapade. Utan tvekan var han en skicklig sjöman.

Blackbeard kunde aldrig förlåta Bostonborna för att de hängde de överlevande efter skeppsbrottet (trots att amnesti då hade börjat utfärdas), utan ägnade sig åt att sänka alla Bostonflaggade skepp som han tog som pris.

Den här historien finns givetvis med i min kommande roman ”Och en flaska rom”, men jag har, med författarfantasins rätt, vridit till vissa delar. Så gissa vem som träffar Sam Bellamy redan när han är på väg över Atlanten? 🙂

Skärmavbild 2015-09-06 kl. 09.29.03

Bilden föreställer Whydahs skeppsklocka. I länken finns historien kring fyndet och många fler bilder.
Sam Bellamys skatt har hittats

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s