Om mig

Jag är examinerad språkkonsult i svenska med en fil. kand. i samma ämne från Stockholms universitet och har arbetat professionellt med text, framför allt som lektör, sedan 1996. År 2007 tog jag diplom som hypnoscoach hos Praesto Training AB.

YRKESLIV

I dag arbetar jag som lektör för skönlitteratur, håller skrivkurser, bland annat i samarbete med Folkuniversitetet och Vuxenskolan och coachar författare så att de kommer vidare.

Som lektör arbetar jag direkt med författaren. jag är medlem av Lektörsförbundet. Under 2015 kom jag med på den första listan över ”rekommenderade frilanslektörer” hos Bonniers Type & Tell. Ibland tar jag också uppdrag åt HOI-förlag. Mer om tjänsten kan du läsa under ”tjänster”.

Som skrivcoach använder jag, utöver mina kunskaper om språket, bland annat verktygen:
* målbildsprogrammering
* förändra beteenden
* NLP-baserade tekniker
* förändra känsloläge
med mera. För den som önskar arbetar jag också med mental träning, på samma sätt som för en idrottare som vill vinna ett mästerskap.

Jag är språkkonsult för bruksprosa, håller skrivkurser på arbetsplatser och utbildar i retorik både i grupp och privat. Jag har arbetat med mottagaranpassning på bland annat SEB, FMV och Finansinspektionen.

Dessutom håller jag föredrag om att hålla föredrag, retorik blandat med presentationsteknik och mikrofonteknik. Jag har bland annat hållit kurser om detta hos Försvarets Materielverk. För den som känner skräck inför att tala för publik, oavsett om det är som författare eller på andra arbetsplatser; har jag botemedlet i form av coachning via mental träning.

CV – lektör, språkkonsult, skrivcoach och retoriker
* Fil.kand. med språkkonsultverksamhet som huvudämne – Stockholms universitet (inkluderar även: historia 40 p och musikvetenskap 40 p)
* Examinerad språkkonsult i svenska från språkkonsultlinjen – Stockholms universitet (120 p), (inkluderar: textanalys, språkvetenskaplig teori och metod, teorier och metoder av analys för kommunikation, språkbruk, variation och språkförändring, språkplanering och språkvård  språkfilosofi, språkpsykologi, språkhistoria, semantik och terminologi, grammatik, grafisk formgivning etc.)
* Praktisk svenska – Stockholms universitet  (20 p)
* Projektledarutbildning – SEB internutbildning
* Diplomerad och certifierad coach – Praesto training AB
* Workshopledare – SEB internutbildning
* Webbmaster, grund och fortsättning – SEB internutbildning
* Dramaturgi och improvisation – Improvisationsgruppen
* Scenario planning – Kairos future
* IMAP-metoden – Information mapping
* Besluts- och författningsskrivning – Regeringskansliet

MITT FÖRFATTARSKAP

Jag skrev min första kapitelindelade bok när jag var 10-11 år. Den handlade om hästar och om spöken. Fantastik har alltid haft en plats i mitt hjärta. Hittills har allt som jag skrivit innehållit någon form av övernaturliga inslag, spöken, flygande mattor, legender som tar form eller helt främmande världar.

Utgivna böcker
* Ghosts, Drugs & Rock n’Roll, roman, Ambar förlag 2012, bok & e-bok
* Mattan och andra noveller, novellsamling, Ambar förlag 2014, bok & e-bok (nominerad till ”bäst av fem” i Selmapriset 2015)
* Maskinblod 3, antologi, Affront förlag 2014, med novellen ”Stålfjäder”, bok
* Hirgons källa, antologi, Ambar förlag 2014, med novellerna ”Blodmåne” samt ”Kvittera in” bok & e-bok.
* Kvittera in, novell, Ambar förlag 2014, e-bok
* Börja skriva din roman eller när karaktärerna blir olydiga – faktabok, Ambar förlag 2016
* Kasta loss, antologi, Bokanjärerna förlag 2017, medverkar som gästskribent med novellen ”Det svarta gänget”, bok.

Pågående skrivprojekt
* Trollkarlen från Halja (arbetsnamn) – roman, en ungdomsfantasy i cirkusmiljö
* Förintaren (tidigare arbetsnamn: Och en flaska rom) – roman, en äventyrsroman bland pirater och legender på sjön under 1700-talet
Båda är skrivna och i olika stadier av redigering.
* Tio beställda berättelser om nordiska monster till nyutgåvan av spelet Chock.

Annat än text
När jag inte arbetar tycker jag om att läsa (jo, även då) eller ge mig ut på äventyr, som att segla ostindiefararen Götheborg eller andra segelfartyg, köra världens största fungerande sjöångmaskin, rida, dansa historiska danser, flyga aerobatics eller klättra i berg. Jag gillar djur, natur, musik, foto och att vara med mina vänner.

Planer för 2019 är att för tredje året medverka i 24-timmarsseglingen med skonaren Ingo, samt att fortsätta arbeta med isbrytaren S/S Sankt Erik från 1915, ett fullt fungerande ångfartyg som kör charter i skärgården.

DSCN7833
Lycklig till väders på Götheborg

_pb074
Härlig klättring i Schweiz

_aftmitt
Aftonbladet sport skrev om mig och mitt flygande
_flyg_dn
Bild från DN

_riddare
Som riddare under medeltidsveckan i Visby