Skrivövning

Ibland kan det vara skönt att slippa göra viss delar av jobbet själv. Minns inte var den här övningen kom ifrån, men jag har både fått göra den på ett seminarium och gjort den med mina egna skrivelever. Det enda som krävs är att man är tre personer som alla är intresserade av att skriva. Fler går också bra.

Ta två lappar var och skriv ned två karaktärer. Skriv ned det som är nödvändigt, som vad de heter, vad de gör, vad de drömmer om, ålder (om det är relevant) etc. Vik ihop och skriv 1 på den ena och 2 på den andra. Dra sedan en etta och en tvåa (som du inte själv har skrivit). Gör därefter en kort berättelse om hur de två karaktärer som du nu har fått möts för första gången. Ge dem ungefär lika mycket plats.

En del stannar vid en liten övning. Andra drar iväg och blir till hela noveller eller kanske mer. Du själv sätter gränserna.

 

Lycka till!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s