Retorik

Känner du att det är svårt att tala inför publik? I min utbildning ingår 12 poäng retorik. Jag har bland annat hjälpt personer på storföretag som SEB och Försvarets Materielverk med de olika delarna i en presentation.

Den här sidan innehåller rubrikerna:

  • Våga tala
  • Enskilt eller i grupp
  • Powerpointdöden
  • Pris

 

Våga tala

Ingen föds till talare, lika lite som vi föds till bilförare. I dag tränar dock de flesta bilkörning och tar sitt körkort. Det är däremot få som tränar sig på att tala. Trots det förväntas vi ofta göra detta i vår yrkesroll. Tänk om chefen skulle be dig köra till flygplatsen och du inte hade körkort. På motorvägen går det i 110. Så klart att det skulle kännas läskigt. Tränar du på att tala inför publik blir det däremot lika naturligt som att den som har körkort kör bil. Jag kan hjälpa dig med träningen.

 

Enskilt eller i grupp

Vi kan träna retorik enskilt eller i grupp. Om du har mycket svåra problem är jag även diplomerad hypnoscoach och kan hjälpa dig att hitta roten till din oro, samt att få bort den. Fobier är svåra att bli av med på egen hand, men lätt att lösa med hjälp. I grupp övar vi istället på att hålla tal inför varandra.

 

Powerpointdöden

Många stöder sig på powerpoint för att göra sina presentationer. Jag har ett speciellt föredrag som handlar om fällorna i att använda färdiga bildspel och hur du kan undvika dem. För du vill väl att dina åhörare ska lyssna på dig och inte sitta och försjunka i dina stordior?

 

Pris

Priset görs upp beroende på om du är privatperson eller företag. Riktmärket per timme är 1600 kronor + 25% moms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s