För företag

Jag arbetar med bruksprosa för företag. Exempel kan vara att skapa en kurs, se över interna instruktioner, hålla skrivkurser eller retorikföreläsning med mera.

Jag har arbetat med skrivkurser för till exempel Finansinspektionen, där stötestenen är blandningen av juristsvenska och klarspråk, och SEB, där mycket handlar om att kunderna måste kunna förstå och klicka vidare när de är inloggade på sitt internetkontor. Jag har även hållit en skrivkurs för olika förskolelärare, så att de lättare skulle nå fram till barnens föräldrar med viktiga meddelanden.

Om en arbetsplats använder ett tydligt språk kommer kunderna inte att belasta supporten lika hårt, medarbetarna kommer inte att störa kollegorna med frågor utan förstå de interna instruktionerna, föreläsningar och kurser får bättre genomslagskraft om alla direkt förstår både det som sägs och det som står på presentationsbilderna etc.

Jag kan dels göra punktinsatser, dels ta längre konsultuppdrag för att se över språket. Jag skriver även nyhetsbrev från en faktabas. Fråga gärna om du undrar vad jag kan göra för just er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s