Skrivcoachning

Det är stor skillnad på att berätta om något och att leva sig in i det. Du vill förmodligen att dina läsare ska leva sig in också, men om inte du kan göra det är det kanske mycket begärt? Jag hjälper dig genom att ge dig olika verktyg för att komma in i dina karaktärer. Då blir det också per automatik mer gestaltning i berättelsen och mindre avståndstagande berättande.

Jag är diplomerad coach av Praesto training AB, vilket jag kombinerar med min kunskap som lektör och språkkonsult.

Sidan innehåller:

  • Vad innehåller skrivcoachning?
  • Vad är mental träning?
  • Anlita mig

Vad innehåller skrivcoachning?

Du ställer frågor om saker du funderar på kring ditt manus och jag svarar. Jag ställer frågor till dig om saker som jag vill att du löser genom att fundera på vad det är jag frågar om.

Exempel på vad skrivcoaching kan innehålla:

  • karaktärernas utveckling – att leva sig in i karaktären
  • vad du vill säga med ditt manus – underliggande tankar hos dig själv
  • manusets röda tråd – vem eller vad handlar manuset i huvudsak om
  • manusets form inklusive dramaturgi – att förstå dramatik
  • att hitta skrivtid i din vardag – ta kommandot över undanflykter
  • hur du bearbetar så kallad skrivkramp – förstå vad som stoppar dig
  • hur du bäst tar emot kritik och använder den konstruktivt.

Coachningen kan också fortsätta när manuset är färdigt, om du vill ha hjälp hur man skickar in till förlag, hur du skriver följebrev, hur du vågar stå inför publik och prata om ditt manus, med mera. Det går att köpa till coachningssamtal på telefon.

Vad är mental träning?

Jag ser mental träning som ett komplement till vanlig skrivcoachning där vi ”enbart” jobbar med ditt manus. Med mental träning får du också jobba med dig själv som författare.

Det som idrotten i dag kallar för mental träning är bara ett annat ord för att genom hypnos visualiera en framgång. I dag vet vi att hypnos är ett fullständigt naturligt tillstånd som vi befinner oss i minst två gånger per dygn, när vi vaknar och när vi somnar. Andra tillfällen är när vi till exempel kör bil på en enformig väg, lever oss in i en film eller … lever oss in i en bok!

Jag är utbildad hypnoscoach och medlem i International Hypnotists Guild, IHG. Med min hjälp kan du förlänga och fördjupa detta naturliga tillstånd och med hjälp av olika tekniker kan du leva dig in eller ta avstånd från något. För skrivande gäller det förstås oftast att leva sig in.

Vill du läsa mer om vad man kan åstadkomma med mental träning, besök min sida www.och-sov.nu

Anlita mig

Nu när du har läst detta vill du säkert höra mer. Skriv till mig så svarar jag på dina frågor.

All betalning ska ske i förskott.

 

 

 

 

Annonser