Skrivkurs

Jag har hållit skrivkurser både för privatpersoner som skriver skönlitteratur och för företag som vill vidareutbilda sina medarbetare. På programmet har jag kurser för nybörjare, fortsättningselever och avancerade författare.

Kommande skrivkurser

Just nu finns det en inplanerade kurs. Jag tar gärna emot förfrågningar.

Författarkurs med föreningen Bokanjärerna

Ordnas inom föreningen. Läs mer på www.bokanjarerna.se

Om mina kurser

Jag har både intensivkurser och sådana som bygger på cirkelverksamhet. Alla kurser innehåller omväxlande föreläsning och övningar. Alla kan vara med, oavsett om du just har tänkt börja skriva eller om du har ett nästan färdigt manus i byrålådan. Det händer också att författare som redan har kommit ut med en bok går på skrivkurs eftersom de vill lära sig skriva nästa manus mer effektivt.

På en skrivkurs i skönlitteratur går vi igenom allt från hur man får ordning på sin idé till gestaltning och karaktärer. Du får lära dig vad som får en dialog att fungera, tekniska delar som perspektiv och tempus samt hur du får läsarna att tro på det du skriver.

På en skrivkurs i bruksprosa går vi igenom företagets vanligaste texter och ser vad som behöver göras för att de ska nå fram till kunderna (eller andra mottagare) på bästa sätt. Vi pratar om juristspråk, facktermer och myndighetsspråk, samt hur du kan undvika de värsta fallgroparna.

 

Vad kunderna säger

Jag går den [skrivkurs] nu hos Anna och kan bara säga att det är en superkurs. Det ger så otroligt mycket inspiration, men blir så peppad att skriva mer och även om jag är halvvägs in i min roman så har det varit helt magiskt att gå kursen. Sitter och längtar till nästa tillfälle i studiecirkeln varenda dag mellan gångerna. – Maria, deltagare på skrivkurs

Annas har visat stor förståelse för hur man anpassar en text till mottagaren så att innehållet blir läst, förstått och använt. Hon har på ett pedagogiskt och sakkunnigt sätt behandlat både språkets form och den pedagogiska förpackningen av materialet. Annas engagemang för kundens uppdrag gör att resultatet av hennes arbete kan nyttjas i organisationen även framöver. – Kennet Jonsson, FMV

Helgens skrivkurs var roligare än förväntat. Tack Anna Gable. – Alexander, deltagare på skrivkurs

 

Samarbeten

Jag har bland annat hållit kurser för:

  • Folkuniversitetet
  • SEB
  • Finansinspektionen
  • Medborgarskolan
  • Studieförbundet vuxenskolan
  • FMV
  • SF-Bokhandeln
  • Stockholms Tolkiensällskap
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s