Grundkurs i hypnos för författare

Hur upplever du dina karaktärer när du skriver? Ser du dem som på film, eller tittar du ut genom deras ögon? Gör som toppidrottsmän, företagsledare och hundratals andra som når framgång: Lär dig att använda hypnos och mental träning i ditt författare.

Stockholm den 7-8 september 2019 Anmäl dig här!

Här finns en spellista med video som jag har spelat in inför kursen.

Bli ett med dina karaktärer – grundkurs i hypnos för författare

På kortare tid än du kan ana kommer du att inse att du enkelt kan lära dig både att hypnotisera andra och dig själv. Den här kursen är gjord så att du snabbt lär dig hypnos och kan utnyttja fördelarna som detta helt naturliga tillstånd innebär, på samma sätt som en idrottsman använder mental träning inför ett avgörande ögonblick. Intresset för hypnos är väldigt stort i dag. Allt fler får upp ögonen för de möjligheter som öppnas och vill lära sig hypnos på ett sätt som både är enkelt och seriöst.

Exempel

Har du iakttagit en idrottsman precis innan det är dags för en avgörande prestation? Det spelar ingen roll om det är en putt i golf, en straff i fotboll eller ett höjdhopp. Troligen upprepar idrottaren någon gest. Det kan vara att prova med golfklubban i luften, att vända fotbollen några varv, trots att den redan ligger där den ska, att dra sig i tröjan eller stryka handen över pannan etc. Vilken gest det är spelar ingen roll, men för just den här personen har det blivit ett sätt att försätta sig i en så djup koncentration att omgivningen varken hörs eller syns.

Vad ingår?

På denna kurs kan du snabbt och enkelt lära dig hypnos, det vill säga att gå in i samma typ av prestationstillstånd för ditt skrivande som idrottsmannen är inför sin prestation. Det finns myter om att hypnos skulle vara svårt att lära sig, eller kräva speciella förmågor. Det är inte sant. Då skulle inte så många redan använda hypnos för att nå sina mål.

Kursen varvar övningar i hypnos med skrivövningar där du får prova hur det känns att skriva när du är i trance.

Några axplock ur programmet:
* Du lär dig att hypnotisera andra och dig själv.
* Du lär dig att sätta så kallade ankare så att du enkelt kan återvända till manusets stämning efter ett avbrott.
* Du lär dig perspektiv på djupet och att effektivt använda olika perspektiv i din text.
* Du lär dig att kliva in och ut ur din huvudpersons huvud.
* Du lär dig att växla mellan olika karaktärer.
* Du lär dig att känna det som din karaktär känner så att gestaltningen blir en självklar del av skrivandet.
* Du lär dig att coacha dig själv för att nå dina skrivmål (vilket givetvis också går att använda för andra mål).
* Du lär dig NLP-tekniker för att intervjua dina karaktärer så att de får en egen personlighet.
* Du lär dig att skapa en positiv känsla inför ditt skrivande.
* Du lär dig att att bli av med oro, stress och rädsla som kan hindra dig från att nå dit du vill.
* Och mycket mer.

Du får med dig en verktygslåda med olika principer för hypnos och skrivcoachning som sedan går att kombinera i all oändlighet så att de passar dina egna behov.


Dag 1

Under den första dagen arbetar vi mest med själva hypnosen. Du får både prova på att hypnotisera någon annan och att själv gå in och ut ur hypnos. Efter den här dagen kommer du att förstå hur hypnos fungerar och i princip kan du nu hypnotisera vem som helst.

Dag 2

Under den andra dagen ägnar vi oss åt hur du kan dra nytta av hypnos som författare. Du får med dig en verktygslåda med olika tekniker som du har nytta av som författare.

Plats

Kursen hålls centralt i Stockholm den 7-8 september 2019. Begränsat antal platser, anmäl dig nu!
Pris: 5.900 kronor per person.
Kursmaterial och kaffe/te ingår.

Läraren

Anna Gable är den enda i landet som både är utbildad inom hypnos och författande. Anna är certifierad hypnoscoach sedan 2007, med mottagning intill T-Rådmansgatan i Stockholm. Hon har en fil.kand. som språkkonsult och har arbetat som lektör och språkkonsult sedan 1996.

Relevanta ämnen, förutom hypnos, som Anna använder för den här kursen är bland annat: språkpsykologi, språkfilosofi, dramaturgi, textanalys och neurolingvistik.

Anna är medlem i International Hypnotists Guild, där hon också är sekreterare, samt i Lektörsförbundet. Hon arbetar aktivt inom Café Hypnos, en sammanslutning för hypnotisörer.

    International hypnotists guild      logotyp-vers-3-page001-e1453987808711  stockholms universitet   café hypnos

Screenshot 2019-06-19 at 12.51.10.png